NOS

NOS

Taiwan dreigt met annexatie China na bezoek Blinken aan Peking

Taiwan heeft woest gereageerd op het bezoek van Antony Blinken aan China. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken is sinds zondag in China om er te praten met zijn ambtsgenoot, wat tegen het zere been van het Taiwanese bestuur in Taipei is: "Amerika speelt met vuur."

Voor Taiwan is China 'een afvallig stuk land', dat vroeg of laat onder controle van Taipei komt te staan. Het bezoek van Blinken wordt dan ook gezien als solidariteitsverklaring aan China. Taiwan heeft als reactie een legeroefening in de Oost-Chinese zee met veertig kernonderzeeërs en de volledige Taiwanese luchtmacht aangekondigd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee zeg laatst veer van een verpleegsterromannetjeschrijver van het type reacties uit elkaar te maken, hoe utopisch kun je het krijgen.

Reageer