Shutterstock / Fungi Design

Shutterstock / Fungi Design

In nieuwe film martelt Barbie Oeigoeren om aantrekkelijk te zijn voor Chinese markt

Het is een opvallende scène uit de nieuwe Barbie-film: hoofdrolspeelster Margot Robbie pakt middenin een gesprek met Ken een ijzeren staaf en slaat een paar passerende Oeigoeren keihard op de knieschijven. Critici verdenken de makers ervan de scène alleen te hebben toegevoegd om de Chinese overheid te paaien.

“Dit kan ik niet goed rijmen met alle andere dingen die Barbie in de film doet”, zegt regisseur Martin Koolhoven. “Zoals praten door een heel grote telefoon of proberen op platte schoenen te lopen. En het was ook niet per se nodig voor het plot: daarna gaat Barbie doodleuk een stuk rolschaatsen op de pier.”

De makers van de film reageren niet direct op de controverse maar willen enkel zeggen dat ze ‘niemand willen uitsluiten’. “Barbie is voor jong en oud, voor een publiek van over de hele wereld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat is dat nou, niemand van de redactie nam de moeite om het bloed op haar gezicht en jurk even te verwijderen voordat de foto werd genomen.

Reageer