Miridda / Shutterstock

Miridda / Shutterstock

Is de kapper echt geïnteresseerd in je vakantieplannen of spioneert ze voor China?

De kapper wil wel heel graag weten wat jij deze zomer gaat doen. “Waar ga je heen? Ga je met de auto? En ga je dan gezellig met vrienden of met wie ga je?” Het kan natuurlijk interesse zijn, maar misschien handelt ze in opdracht van de Chinese overheid. Op je hoede geef je antwoord.

“Frankrijk, wat leuk!”, reageert de kapper opgewekt. Tot zover geen vuiltje aan de lucht. “Dan rij je dus naar het zuiden, langs Veldhoven? Echt bijzonder, die chips die ze daar produceren!” Toch wel enigszins verdacht.

“Ga je dan lekker aan het strand liggen of wordt er ook gewandeld en wat weet je eigenlijk van nanotechnologie?”, zet ze het gesprek voort. “Ikzelf ga altijd op vakantie in Den Haag. Ken jij toevallig mensen in het Binnenhof?”

Interesse of spionage? Het één sluit het ander niet uit, besef je tijdens de knipbeurt. “Nou, veel plezier alvast!”, besluit de kapper. Ze houdt een spiegel achter je hoofd en fluistert drie onverstaanbare codewoorden in je oor. Je kruin ziet er in ieder geval weer hartstikke fris uit.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Domme vraag. Iedereen kan zien dat ze niet spioneert voor China. Ze heeft geen spleetogen. En een vakantie in China kan ze als kruinfluisteraar met haar inkomen niet bekostigen.

Reageer
gravatar

Volgens mij heeft ie meer dan een fiets alleen, en die video telefoon. Eerste heb ik beide handen op t steen gedrukt, beleefdheid? respect? toeeigening? grens, grond, milieu, limiet, beeld uit hier vraag ik, geen toestemming als beweegreden niet gemeld worden. Ademend beton eerst voor vaste bezoekers. Type lijkt sportief qua kleding

Reageer