Wikimedia Commons

Wikimedia Commons

Filip Dewinter vergat nevenfunctie bij Chinees spionagebedrijf te melden

Vlaamse media claimen dat politicus Filip Dewinter werkzaam is voor China: zo zou het kopstuk van de rechts-nationalistische partij Vlaams Belang etentjes met andere extreemrechtse politici declareren bij het bedrijf Windows of Beijing in Europe, een bedrijf dat geleid werd door een Chinese spion. Wij spraken Dewinter tijdens een etentje over het niet melden van zijn nevenfunctie bij het Chinese spionagebedrijf.

“Ja, stom van me. Dat had ik even moeten melden”, vertelt Dewinter. “Ik had er helemaal niet bij stilgestaan dat werk als Belgisch politicus en een functie als ‘senior political advisor’ bij een Chinees spionagebedrijf onder belangenverstrengeling kon vallen. Ik ga het morgenochtend meteen melden bij het parlement!”

Op de vraag hoe we de kosten voor het etentje gaan splitten reageerde Dewinter enkel met: “Dat regel ik wel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *