NOS

NOS

Staatsbezoek zorgt voor de-escalatie tussen Nederland en België

Willem-Alexander en Máxima zijn deze week in België op uitnodiging van het Belgische koningspaar Filip en Mathilde. Het voornaamste doel van het staatsbezoek is om de gespannen relatie tussen Nederland en België te verzachten.

Het is voor het eerst sinds Willem-Alexander en Máxima koning en koningin zijn dat zij een staatsbezoek aan België brengen. Dit maakt de reis extra precair. Ze zullen dan ook niet ingaan op de lokale mensenrechtensituatie, maar voornamelijk over het weer praten en lokaal bier drinken.

De ontvangst is tot nu toe zonder wrijving verlopen. Een goed teken, hoewel de toekomst moet uitwijzen of het bezoek echt tot blijvende de-escalatie heeft geleid of dat het achteraf bezien vooral een ceremoniële aangelegenheid was.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat Maxi en haar echtgenoot hun tienerdochters alleen thuis hebben gelaten is onverantwoord. Misschien liggen ze wel te rollebollen met jongens die geen adellijk bloed hebben!

Wij onderdanen moeten daar niet aan denken. Ze hebben door hun moeder toch al bloed dat niet echt vorstelijk blauw is.

Reageer
gravatar

Dit is lauwekul. Nu even serieus.

Onze Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander is met de Belgische koning tegen de middag even naar het overstromingsgebied van juli 2021 geweest. Daar is immers weer een ernstige weerswaarschuwing van kracht.

Onze Koning heeft als ervaren waterstaatkundige deskundig advies gegeven over de nodige maatregelen. Hij werd daarvoor, zoals het hoort, beloond met de hoogste Belgische eremedaille.