Zakhar Mar / Shutterstock

Zakhar Mar / Shutterstock

Farmers Defence Force krijgt Belgische tak: kunnen snelwegen in België dat wel aan?

De boerenactiegroep Farmers Defence Force breidt uit naar België, zo is bekend geworden. Het besluit wordt niet alleen maar met gejuich ontvangen. Er zijn ook zorgen. In België vraagt men zich hardop af of de snelwegen in het land een Belgische FDF wel aankunnen.

“Iedereen moet natuurlijk kunnen demonstreren, maar niet ten koste van onze wegen, die hebben het al zwaar genoeg zo”, vindt Lydia Peeters, de minister van Mobiliteit. “We maken ons ernstig zorgen om onze infrastructuur. Onze wegen zijn al niet berekend op auto’s, laat staan op zware trekkers.”

Ook burgers willen graag weten of hun overheid de stabiliteit van de Belgische snelwegen kan waarborgen in het geval Farmers Defence Force naar hun land komt. “Op 27 mei staat de eerste demonstratie al gepland”, uit een Vlaamse burger haar zorgen. “Ik vraag me echt af of we daarna nog wel van een ‘wegennet’ kunnen spreken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *