Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Yesilgöz wil stop op berichtgeving rond gezinshereniging: ‘Het is nieuws op nieuws op nieuws’

Opnieuw is er nieuws rond het onderwerp gezinshereniging: de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) had al kort na de val van het vorige kabinet een indicatie dat gestapelde nareizen van vluchtelingen niet vaak voorkomen. Voor Dilan Yesilgöz is het wederom een pijnlijke constatering in de media. De politiek leider van de VVD vindt daarom dat er een stop moet komen op alle berichtgeving rond dit onderwerp: “Het is nieuws op nieuws op nieuws.”

“Het is nu zo dat er na één pijnlijk voorval continu berichten over nareiscijfers blijven volgen. Eerst komt het AD met een factcheck, dan publiceert de Volkskrant een kritisch artikel, dan komt de NOS met nieuwe cijfers van het IND, en uiteindelijk gaan ook lokale krantjes en kleine radiostations onze nieuwsfeed binnendringen naar aanleiding van één blunder”, aldus Yesilgöz.

Volgens de demissionair minister van Justitie is er sprake van serieuze aantallen: “Het gaat ondertussen over duizenden belastende berichten – hoeveel exact weten we niet – die in Nederlandse media zijn geland. Dat kan onze samenleving gewoon niet aan.”

Ten slotte constateert Yesilgöz dat we té aantrekkelijk zijn geworden voor gedegen journalistiek: “Op dit moment is het veel te makkelijk voor kritische stukken om een plek te krijgen op Nederlandse nieuwspagina’s. Als dit zo doorgaat krijgen we te maken met een onhoudbare situatie, met name voor mijzelf.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *