Shutterstock / GaudiLab / Jeroen Meuwsen Fotografie

Shutterstock / GaudiLab / Jeroen Meuwsen Fotografie

Als Yeşilgöz cijfers asielzoekers écht verzonnen heeft, hoe kan het dan dat Ruben zo bang is voor die mensen?

Volgens de mainstream media en antwoorden op Kamervragen zou VVD-leider Yeşilgöz de cijfers van duizenden asielzoekers die hun families zouden nareizen verzonnen hebben. Maar als dat écht zo zou zijn, waarom is Ruben dan zo vreselijk bang voor die lui? Dat vraagt hij zich af.

“Ik voel echt dat het er veel zijn”, zegt Ruben, die in Oisterwijk woont. “En ik voel er helemaal niks goeds bij. Ze kunnen zoveel zeggen dat zij cijfers verzonnen heeft: ik voel wat ik voel, en wat ik voel is angst en walging. En ik ben niet de enige hè. Deelde mijn zorgen over die nareizigers laatst op X, en duizenden mensen gaven aan precies hetzelfde te voelen als ik. Zijn die dan ook allemaal gek?”

Zelfs argumenten dat Yeşilgöz zelf min of meer heeft toegegeven dat ze die cijfers verzonnen heeft brengen Ruben niet op andere gedachten. “De VVD wordt inderdaad te links. Wat mij betreft gaan de grenzen dicht. Op mensen die hier komen werken na.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *