Landgenoten: Europa

Elke week bespreken De Speld en De Grote Podcastlas een land dat in het nieuws is.

  • Ligging midden op je wereldkaart
  • Hoofdstad laten we Brussel zeggen
  • Oostgrens volgens velen de Oeral, bij gebrek aan beter
  • Aantal inwoners is Georgië Europa? Turkije? Australië?
  • Aantal migranten grote angstaanjagende pijlen op je wereldkaart
  • EU-vlag minder sterren dan lidstaten
  • Aantal Wereldoorlogen begonnen tot nu toe 2
  • Grootste fractie Christendemocraten
  • Meeste aandacht Radicaal-rechts
  • Misschien ook belangrijk bij verkiezingen klimaat, oorlog, #justiceforjoost

Gelukszoekers komen de Europeanen verdrijven, was de boodschap van veel partijen bij de Europese verkiezingen. Net als veertigduizend jaar geleden, toen Afrikaanse en Aziatische migranten de oorspronkelijk Europese neanderthalers hebben omgevolkt.

Een herhaling van die ramp moeten we voorkomen. Want talloze migraties later is de Europeaan perfect. De Europeaan van 2024 mag nooit meer veranderen. Daarom gaat er een hek om Europa. In theorie kun je nog asiel aanvragen, maar met dicteewoorden als ‘veiligelanders’ en ‘nareis-op-nareis’ slaagt niemand meer voor de inburgeringscursus.

Blijft over op het continent: geweldige mensen. Die zich bovendien voortplanten zonder verderfelijke invloeden van buitenaf. Het zal leiden tot nóg perfectere Europeanen. Met Duitse punctualiteit, Italiaanse kookkunsten en Hongaarse normen en waarden.

Een droombeeld. Maar het is natuurlijk ook een beetje inteelt. Als we kille Denen, stakende Fransen, bijgelovige Roemenen en luidruchtige, onbeleefde, gierige, bleke… Belgen eindeloos blijven vermengen, dan komen we uiteindelijk weer uit bij een soort neanderthaler.

Een primitieve primaat, al zouden perfecte Europeanen dat soort kwetsende woorden natuurlijk nooit gebruiken om mensen aan te duiden die ook maar gewoon iets moois van hun leven proberen te maken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb het al heel vaak gezegd: Neanderthalers waren niet primitief, dom en bruut. Het beeld van Neanderthalers als brute en domme primitievelingen komt voort uit een Victoriaans superioriteitsgevoel. Bovendien zijn Neanderthalers niet uitgestorven, laat zijn uitgeroeid maar hebben wij ons gekruisd met de homo sapiens. De huidige mens is een hybride tussen homo sapiens en neanderthaler. Doordat homo sapiens zich echter iets sneller voortplant dan de neanderthaler zijn er maar zo’n 8% neanderthalergenen terug te vinden in de moderne mens.

Reageer