Shutterstock / Martijn Klungel

Shutterstock / Martijn Klungel

Succesvolle integratie: vluchteling is nu ook racist

Volgens velen is de integratie van Nederlanders met een migratieachtergrond totaal mislukt. Toch is er reden tot hoop: een Syrische vluchteling heeft zojuist een Afghaanse vluchteling racistisch bejegend met uitlatingen als ‘gelukszoeker’, ‘vuile buitenlander’ en ‘ga toch terug naar je eigen land’. De man in kwestie vindt het naar eigen zeggen ‘volkomen begrijpelijk dat een vreemdeling zich aanpast aan de gewoonten van het land dat hem opvangt’.

“Dit is nou integreren”, reageert een positief gestemde Geert Wilders. “Het is mooi om te zien dat een buitenlander onze normen en waarden respecteert. Dat gaat misschien nog met gebrekkig Nederlands, maar hij doet ten minste zijn best om te integreren in onze samenleving. Wanneer je bereid bent om andere mensen keihard uit te sluiten, ben je wat mij betreft van harte welkom in ons prachtige land.”

Ook PVV’er Fleur Agema is verheugd om het nieuws en ziet een hoopvolle toekomst tegemoet: “Vluchtelingen die zich schouder aan schouder met autochtone Nederlanders racistisch uitlaten, dat is toch prachtig? En daar gaat het om: dat we samen andere mensen in het verdomhoekje zetten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *