Wikimedia Commons

Wikimedia Commons

Migranten nodig om kabinet te vullen met mensen buiten formerende partijen

Om het door voormalig formateur Kim Putters zogenoemde ‘Programkabinet’ te vormen, zal er een selectie aan migranten nodig zijn. “Buiten de PVV, BBB, NSC en VVD zijn er te weinig partijen die bereid zijn om ministers te leveren. We zullen die kennis en expertise uit het buitenland moeten halen.”

VVD-leider Dilan Yesilgöz zegt dat het niet wenselijk is, maar dat andere partijen helaas niet mee willen doen aan het rechtse blok. “Het is ook werk wat de meeste Nederlanders niet willen doen en het is goedkoper.”

Politiek verslaggevers denken dat ‘het nog een hele klus gaat worden’ om met alle fracties overeenstemming te bereiken over geschikte bewindspersonen uit crisisgebieden buiten Nederland. Ze verwachten bijvoorbeeld dat het bijna onmogelijk is om met Geert Wilders in overleg te treden welke gelukszoeker onze minister-president wordt.

PVV’er Leon de Jong is woest over de stap om migranten te werven. “We vragen er dan misschien om, maar ze pikken onze banen in!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *