NOS

NOS

Informateurs gaan het niet redden: ‘We gaan wel voor de herformatie’

Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol hebben vandaag een belangrijke knoop doorgehakt. De twee informateurs hebben namelijk besloten om eieren voor hun geld te kiezen en zich te focussen op het herkansingsmoment van de formatie. Elbert Dijkgraaf noemt het weliswaar zonde, maar is voornemens de volgende periode wel op tijd te beginnen.

Richard van Zwol vult zijn collega-informateur aan: “We kunnen wel een allnighter zetten met Ritalin en onszelf opsluiten in de bibliotheek van het Binnenhof, maar dat is ook weer zoveel moeite. Over een paar maanden is er toch wel weer een herkansing, dus dan kunnen we ons net zo goed daarop richten. Meestal is de herformatie ook makkelijker, dus dat komt helemaal goed”

De informateurs hebben al een mail naar Martin Bosma gestuurd waarin ze uitleggen dat dit het resultaat is van langdurig formatieontwijkend gedrag. Ze vinden de opgelopen vertraging spijtig, maar willen nog wel benoemen hoe ontzettend schoon de vergaderruimtes nu zijn. “Daarnaast zijn we veel te weten gekomen over een onopgeloste moord die in 1800 is gepleegd in Liechtenstein door een informatieve redditthread.”

Het is een hele opluchting voor het tweetal: “Het geeft ons zoveel rust nu we ons erbij neer kunnen leggen dat we dat hele gezeik pas weer in de laatste week van de zomervakantie op moeten pakken. Nu kunnen we eerst nog even lekker backpacken in Zuid-Amerika’’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *