Shutterstock / Aleksey Boyko

Shutterstock / Aleksey Boyko

Ben je een avondmens of is het uitstelgedrag?

Het is 10 uur ‘s avonds. Je hebt morgenochtend twee deadlines en je bent nog niet begonnen. Je kan nog steeds op tijd klaar zijn, als je nu begint. En dat ga je, want je bent een avondmens. Dus dit is het moment. Even thee zetten.

Dit was het plan al die tijd al. Het is een strategie, misschien: een levensstijl. Nog even wat laatste appjes beantwoorden, voordat iedereen gaat slapen. Jij gedijt bij de nacht. Er komt een innerlijke kracht naar boven als jij de klok twaalf uur hoort slaan. Je appjes zijn nog niet beantwoord.

Slaaptekort voel jij niet. Je komt in de flow van werken als de hele stad al slaapt. Je wrijft in je ogen en opent de NOS-site. Er is geen nieuws, het is 02.00. Had je eerder aan je deadlines moeten beginnen? Misschien. Maar in de ochtenden krijg je toch niks gedaan, dat weet je. Dan ben je nog niet wakker.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *