Yeşilgöz walgt van geweld bij Gaza-actie: ‘Puur tuig’ cover

Yeşilgöz walgt van geweld bij Gaza-actie: ‘Puur tuig’ cover

Yeşilgöz walgt van geweld bij Gaza-actie: ‘Puur tuig’

Demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz heeft “met walging” gekeken naar het geweld rond een anti-Palestina actie van het Israelisch leger bij de Gazastrook. “Puur tuig” noemt zij degenen die daar onder meer burgers en kinderen belaagden.

“Ik begrijp niet wat die mensen bezielt”, zegt de VVD-leider bij aankomst in de Tweede Kamer voor een nieuwe ronde van onderhandelingen over een nieuw kabinet. Zij noemt het “ongelofelijk zonde” dat er zoveel leger-inzet nodig was. “En ik vind het ook echt belachelijk dat dit onder het mom van veiligheid gebeurt.”

De Israeli eisten dat de Palestijnen in Gaza om het aanhoudende geweld alle banden met Hamas verbreekt. “Dat dwing je niet af met geweld”, zegt Yeşilgöz. Demonstreren mag, benadrukt de minister, maar daar had dit volgens haar niets mee te maken.

Ook formatiepartners Wilders en Van der Plas reageren geschokt op het nieuws uit Gaza. “Ik vind het verschrikkelijk”, zei Wilders. “Het is goed dat er wordt opgetreden. Hoe eerder, hoe harder, hoe vaker, hoe beter.”

Van der Plas: “Wat daar gebeurt, is complete anarchie. Hele straten worden uit elkaar gehaald en er wordt van alles geblokkeerd. Dit gaat mij allemaal veel te ver.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zij heeft een heel sympathiek gezicht. Wat is haar ping? Ik vraag dit voor een vriend die behoefte heeft aan een menselijk gesprek met een sympathiek persoon.

Reageer