Correctie op ons eerdere bericht dat Dilan Yesilgöz duizenden katten doodschopte cover

Correctie op ons eerdere bericht dat Dilan Yesilgöz duizenden katten doodschopte cover

Correctie op ons eerdere bericht dat Dilan Yesilgöz duizenden katten doodschopte

‘Het waren er mogelijk slechts tientallen’

In eerdere berichtgeving beweerden wij dat Dilan Yesilgöz duizenden katten heeft doodgeschopt. Deze uitspraak klopt niet, mogelijk gaat het slechts om tientallen.

Wij hadden vanuit de praktijk gehoord dat één demissionair minister van Justitie en Veiligheid een Britse korthaar met een nestje van 8 heeft doodgeschopt en in een zak tegen de grond heeft geslagen. Een eenzame lapjeskat kwam er van af met een rotje in de anus. Dat is misbruik maken van het systeem en niet de bedoeling.

Het is echter wel correct dat Yesilgöz duizenden katten heeft mishandeld. We hebben ‘mishandeld’ door elkaar gehaald met ‘doodgeschopt.’ Dat is een fout en hebben we nooit bewust zo bedoeld.

De Dierenbescherming beschikt niet over exacte cijfers van ‘doodgeschopte katten’ maar heeft ons laten weten dat het niet vaak voorkomt dat een demissionair minister van Justitie en Veiligheid aan de lopende band katten het leven ontneemt. We hebben het verkeerde getal bij het verkeerde onderwerp genoemd, maar dat waren geen ‘doelbewuste leugens’. Dat raakt ons.

Yesilgöz heeft een motie ingediend De Speld uit de lucht te halen omdat we haar carrière als politica ernstig hebben beschadigd. Dat zal gelukkig geen gevaar vormen: de PVV wil het vooral niet groter maken dan het is, NSC wil hier graag van leren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *