Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Yeşilgöz: ‘Nooit kunnen denken dat open deur voor PVV zou leiden tot binnenkomst van PVV’ers’

VVD-leider Dilan Yeşilgöz had nooit gedacht dat het openen van de deur voor de PVV zou leiden tot de binnenkomst van PVV'ers. Dat zegt ze in reactie op de voordracht van hardliner Marjolein Faber als minister van Asiel en Migratie.

"Ik heb die deur voor de PVV opengezet omdat ik de zorgen van kiezers serieus neem", benadrukt Yeşilgöz. "Hoe had ik dan moeten voorzien dat er PVV'ers als Gidi Markuszower, Reinette Klever en Marjolein Faber doorheen zouden lopen? Ik heb geen glazen bol."

De VVD-leider stelt dat de kiezers in november gekozen hebben voor een centrumrechts kabinet. "Ik ben er daarom van uitgegaan dat de heer Wilders ook centrumrechtse ministers zou voordragen. Een type-Ruben Brekelmans, misschien iemand in de categorie-Eelco Heinen. Ik vind het erg opmerkelijk dat hij daar niet voor gekozen heeft."

Wilders is vrijdagavond nog even door de deuropening gelopen om naar Yeşilgöz te roepen dat ze een 'naar, afschuwelijk mens' van een 'partij van landverraders' is en dat hij uitziet naar de samenwerking.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *