Shutterstock / Alessia Pierdomenico

Shutterstock / Alessia Pierdomenico

Sunak wil volgende Britse verkiezingen in Rwanda houden

De Britse premier Rishi Sunak kondigde vandaag aan dat er op 4 juli 2024 nieuwe verkiezingen gehouden worden. Deze verkiezingen zullen in Rwanda plaatsvinden. “Het Verenigd Koninkrijk is de afgelopen jaren overspoeld geweest door verkiezingen en kan niet nog meer aan.”

Sunak zegt dat het plan los staat van de recente verkiezingsuitslag. Rwanda heeft simpelweg goede faciliteiten heeft om verkiezingen te organiseren. Er circuleren foto’s van goed uitgeruste stemhokjes in Kigali die wachten op Britse stemmers.

De oppositie spreekt van onwettige voorstellen en er zijn rechtszaken aangespannen om het plan neer te schieten. Sunak is niet onder de indruk van de kritiek: “Als we onze democratie willen beschermen, is Rwanda daarvoor de veiligste plek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *