Jasper Schilder / Shutterstock / dotshock

Jasper Schilder / Shutterstock / dotshock

Ben jij een leuke collega of attendeer je anderen op het aantal calorieën in een paaseitje?

Rondom de paasdagen wordt op kantoor het kaf pas echt van het koren gescheiden. De ware aard komt immers naar boven. Dus, ben jij een leuke collega of attendeer je anderen op het aantal calorieën in een paaseitje?

Hoe je erachter komt? Het is vrij simpel. Vergrijp jezelf aan de schaal paaseitjes op kantoor en wacht af hoe de reacties zich ontvouwen. En vooral wie een belerende toon aanslaat vanwege een kleurrijk ingepakt chocoladebolletje.

Neem nou Rogier van finance. “Er zitten veel meer calorieën in dan veel mensen denken”, begint hij. “Je denkt, is maar een klein eitje, maar het is echt een venijnig dikmakertje hoor. En stiekem pak je er veel op een dag, laat staan tijdens een week!” Rogier van finance, een kutcollega eerste klas.

Als het volgende eitje uit de schaal wordt gegrist, meldt Esmée zich. “Neem jij de witte, echt? Kies je die altijd? Die zijn niet eens echt van chocola. Alleen maar boter en suiker.” Het moge duidelijk zijn, er zijn leukere collega’s op deze aardkloot dan Esmée.

“Deze eitjes liggen misschien niet verstopt”, vervolgt Bas van personeelszaken. “Maar wat straks echt verstopt zit zijn jouw aderen, van de cholesterol haha. Mijn oma at altijd paaseitjes, was er verzót op, en die is maar zeventien jaar oud geworden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *