JeniFoto / Shutterstock

JeniFoto / Shutterstock

Het thema van Pasen dit jaar: calorieën

Het thema van Pasen dit jaar is eindelijk bekendgemaakt. Vorig jaar was het thema nog verbroedering, het jaar daarvoor wederopstanding. In 2023 is het thema, voor de allereerste keer, calorieën. Tijdens en vooral na Pasen zullen we hier met de hele familie uitgebreid bij stilstaan en vieren we de terugkeer van een grote hoeveelheid calorieën in ons dieet.

Vergeving van onszelf en de fabrikanten van paasproducten zullen centraal staan. Uiteraard zal de paus op eerste paasdag, net als ieder jaar, in Rome een toespraak houden. “Calorieën zijn het bewijs dat God ons liefheeft. Aan de mens is de keuze: neem jij de calorieën tot je of niet?”

Kenners raden voor dit jaar dan ook bijpassende producten aan voor het paasontbijt, zoals paastaart, paaseieren, paasglacés, paashaascrostini met roerei, een paasstolletje, smörgåstårta (Zweedse sandwichtaart, erg geschikt voor Pasen), paashaaspasteitjes, zoete paasglaasjes met advocaat, een lekker suikerig en romig paascroissantje, nog meer paaseieren en natuurlijk paasbrood.

We kunnen calorieën misschien niet zien, maar we kunnen hun effecten wel degelijk voelen. Fijne paasdagen!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je kunt van moslims zeggen wat je wil, maar zij gaan pas te buiten aan heel veel suikerwaren na lang vasten.
Maar katholieken? Ho maar! Wel met z’n allen met kerstmis naar de nachtmis. Maar in de rest van het jaar zijn ze te beroerd om op zondag naar de kerk te gaan noch vasten als het moet van God! Ik schaam mij diep voor mijn schaapjes!

Reageer