Shutterstock / Little Pig Studio

Shutterstock / Little Pig Studio

Steeds meer organisaties werken Fragile: snel en effectief werknemers afbreken

In het Nederlandse bedrijfsleven kiezen steeds meer organisaties voor de Fragile-werkmethode, waarin werknemers snel en effectief worden afgebroken. Talloze werkgevers zweren bij de Fragile-principes.

“We willen werknemers vooral niet het idee geven dat ze vrijheid of enige wendbaarheid hebben”, aldus CEO in de ICT-sector Geert Lienden. “Zelfsturende teams passen niet in onze filosofie, want ze zijn onwijs inefficiënt in zichzelf volledig uitwringen qua arbeid.” Kenmerkend voor de Fragile-methodiek is dat werkgevertevredenheid hoog in het vaandel staat.

“Het is heel simpel”, voegt Lienden toe. “Wie niks aan de omstandigheden verandert, hoeft ook niet te leren omgaan met veranderingen.” Dat de topman weet waar hij over praat blijkt wel uit de cijfers. Het afgelopen jaar wist zijn bedrijf honderden werknemers te kneden tot onderdanige maar productieve loonslaven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *