NakoPhotography / Shutterstock

Scrum Master zelf de enige die titel Scrum Master serieus neemt

David de Regt heeft vorige maand zijn opleiding tot Scrum Master met succes afgerond. Op zich geen probleem, ware het niet dat David zijn nieuwe titel serieus neemt.

“Daar gaat het mis”, zegt zijn vriend Erik. “Hij praat erover alsof hij nu iets kan wat hij daarvoor niet kon. Alsof hij nu vaardigheden heeft waarover mensen die de opleiding niet hebben gedaan niet beschikken. Dat is wel pijnlijk.”

Ook Davids moeder ziet het met lede ogen aan: “Natuurlijk heb ik ‘m knarsetandend gefeliciteerd. Maar als-ie alsnog zijn veterdiploma zou halen, zou ik hem ook feliciteren. Ik heb er ook niet per se iets op tegen dat hij nu Scrum Master is, hij moet alleen niet doen alsof het iets voorstelt. Daardoor heb ik de neiging hem keihard in zijn gezicht uit te lachen, vrucht van mijn schoot of niet.”

De enige uitzondering is Davids werkgever. Directeur Marije Vrielink: “Geweldig dat David in zichzelf investeert en er altijd voor open staat zich te ontwikkelen. We moesten maar eens om de tafel gaan zitten om over loonsverhoging te praten.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hierboven zie je wat de gevolgen zijn van het invoeren van tweetalig universitair onderwijs. Er is een precedent gemaakt! Binnenkort komt Al Bakr Al Baghdadi eisen dat Arabisch als 3e taal op HBO’s en universiteiten wordt ingevoerd en zijn vriend Erdogan kan dat doen m.b.t. Turks op basis van zuiver democratische overwegingen: one Turk, one vote. Nederlands kan dan gewoon worden afgeschaft in het hoger onderwijs. En geschiedenisboekjes zullen moet worden herschreven ‘Honni soit qui mal y pense’

gravatar

Even gegoogled en nu weet ik dat een scrum master heel anders is dan een projectleider, vooral veel vager. Echt een goede basis voor een burnout.

Reageer