goodluz/shutterstock.com

Agile collega ontmaskerd als lean

Grote ophef op het kantoor van een IT-bedrijf in IJsselstein. Scrum master Mark Leskens blijkt helemaal niet zo agile te zijn als hij zich jarenlang voordeed. Sterker nog: Leskens is lean.

“Al die jaren zat hij gewoon aan hetzelfde blok, haalden we koffie uit dezelfde automaat, terwijl hij gewoon… Dat hakt er wel even in”, stelt directe collega Corrie van de Steeg geëmotioneerd. Ze is niet in staat het gesprek voort te zetten.

“Hij heeft er nota bene een fucking green belt in!” zegt Esther Zeegers van sales kwaad. “Sorry, maar dan ben je gewoon een vuile oplichter. Al die sprints vertrouwden wij op zijn agility. Wij dachten dat hij geïnteresseerd was in onze user stories, maar hij was met SMED op zoek naar een flow. Het was allemaal één grote leugen.”

“Eerlijk gezegd hadden we het kunnen weten”, zegt projectmanager Joachim de Boer. “Mark heeft nooit trots een screenshot van zijn PSMIII-certificaat van Scrum.org op LinkedIn gedeeld. Natuurlijk ben je dan niet agile. We zijn een stel oenen geweest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We hebben dit verhaal tijdens onze retrospective gesignaleerd en tijdens onze planning poker sessies opnieuw van punten voorzien. De volgende sprints zullen wij nog sneller de oen impediments uit ons core team kunnen weren. De product owner was het hier helemaal mee eens!

Reageer
gravatar

Nog een ontmaskering: de PvdA en GroenLinks (u weet wel, die partijen die in de Stemwijzer precies dezelfde standpunten bleken te hebben) zijn marionetten om de Chinese invloed in Europa te vergroten. Kijkt u maar eens op de kandidatenlijsten: nummer 14 van de PvdA 14 is Kavish Bisseswar uit Beijing, nummer 3 van GroenLinks heet Eline van Nistelrooij en is woonachtig te Shanghai. Mensen, stemt niet op een dezer partijen. Houdt de Volksrepubliek China buiten den deur!

Reageer
gravatar

Ik snap er werkelijk geen snars van. Het enig wat ik nog een beetje kan bevatten is, dat de bazen van ene Mark Leskens bij een of ander bedrijf in IJsselstein om de een of andere reden oenen zijn geweest. Maar ja, dat zijn bazen nou eenmaal altijd.

Reageer
gravatar

Nee hoor Corrie, de chef van Mark Leskens, Joachim de Boer, wil hem ontslaan, omdat Mark inmiddels veel behendiger is in scrumming (worstelen om de bal) dan Joachim. Iemand daarom ontslaan is dagelijkse praktijk en wordt daarom door elke rechter toegestaan.