Shutterstock / lev radin

Shutterstock / lev radin

Herzog ‘staat ervoor open’ om Ambassadeur van de Vrijheid te worden op 5 mei

Zonder ernaar gevraagd te zijn, heeft Isaac Herzog laten weten ervoor open te staan om op 5 mei Ambassadeur van de Vrijheid te worden. Wat de Israëlische president betreft gaat hij zo veel mogelijk bevrijdingsfestivals af om het woord van de vrijheid te verkondigen.

“Vrijheid is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend”, laat Herzog weten tijdens zijn open sollicitatie. “Dus als ik een helikopter in moet om die boodschap aan het volledige Nederlandse volk duidelijk te maken, dan ben ik daar uiteraard toe bereid.”

Herzog zegt een uitnodiging niet af te wachten en gewoon in de helikopter te springen: “Het is heel belangrijk dat we op een dag als 5 mei stilstaan bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. En daar wil ik graag een uithangbord van zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *