NOS.nl

Actie gestart om alsnog rappers in een helikopter over Nederland te laten vliegen

Door de afgelasting van de Bevrijdingsfestivals in Nederland leek het er even op dat de rappers Snelle en de groep Kriss Kross niet met een helikopter over het land konden vliegen. Jammer, vonden veel Nederlanders. Daarom is er een actie gestart om de muzikanten alsnog op 5 mei in een helikopter te krijgen.

“Zonder rappers in een helikopter is toch een beetje het idee van Bevrijdingsdag weg”, zegt initiatiefnemer Foppe Snee. “Zelfs Typhoon mag niet mee! En dat terwijl bevrijding dit jaar 75 jaar bestaat.”Snee benadrukt dat het niet alleen voor ons, maar ook voor de rappers erg jammer is. “Ze hebben allemaal ja gezegd in een tijd dat met de helikopter gaan nog een prominent onderdeel van het programma was,” zegt Snee. Hij laat in een filmpje zien hoe Snelle reageert op het nieuws dat zijn concert niet door kon gaan. “Jammer van het vliegen met de helikopter”, zegt Snelle zachtjes. “Ik had graag gevlogen met een grote koptelefoon op in de helikopter.”

“Laten we eerlijk zijn”, zegt Snee. “Hoe groot is de kans dat een Nederlandse muzikant ooit met een helikopter naar een optreden wordt gevlogen, als het niet met Bevrijdingsdag gebeurt?” Volgens Snee is het nog niet te laat. “Helikopters voor rappers, het kan met uw hulp.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is toch wel opmerkelijk dat rappers die hoofdzakelijk hun rapliedjes baseren op het illegaal verkrijgen van geld, het promoten van drugs, het verheerlijken van geweld en vrouwen zien als hoeren op Bevrijdingsdag met een helikopter over het land willen vliegen.

Het laat zien dat Nederlandse normen en waarden in gevaar zijn.❌❌❌

Corrie.

Reageer