Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock

Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock

Van der Plas hekelt aanwezigheid Britse veteranen: ‘Het gaat vandaag om ónze bevrijding’

Caroline van der Plas vindt het een slechte zaak dat er Britse en Canadese veteranen aanwezig zijn bij het Bevrijdingsdefilé in Wageningen. De BBB-leider wijst erop dat 5 mei de Nederlandse Bevrijdingsdag is en dat het dus niet gepast is om buitenlanders uit te nodigen.

“Ik vind het een heel ongelukkige timing”, tweet Van der Plas. “Het gaat vandaag om ónze bevrijding. Britse en Canadese veteranen zijn op andere momenten van harte welkom, maar vandaag gaat het om Nederlanders.”

Van der Plas laat weten niet naar Wageningen te komen; het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 kan daar ‘uitstekend mee leven’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En door wie zijn we dan bevrijd zo dat we nu in vrijheid leven en dat we een eigen mening mogen hebben zonder mishandeld te worden of dood geschoten te worden heeft van der Plas op school niet opgelet met geschiedenis en maatschappijleer

Reageer
gravatar

En door wie zijn we dan bevrijd zo dat we in vrede kunnen leven en dat je een eigen mening mag hebben zonder dat je mishandeld of dood geschoten word is van der Plas van na de oorlog en heeft ze niet opgelet in de klas met geschiedenis en maatschappijleer

Reageer
gravatar

Ik kan ook heel goed leven met de afwezigheid van Van der Plas in Wageningen. Ik zou ook heel goed kunnen leven met haar afwezigheid in Den Haag (de eerst komende 20 jaar).

Reageer
gravatar

Ik begrijp dat wel. In de oorlog deden de boeren dat om de Duitsers te pesten. Duitsers zijn namelijk erg tegen omdraaien van symbolen.
Maar nu worden vlaggen omgedraaid om oprechte Nederlanders te pesten.

gravatar

Nee hoor Thomas. Volgens eigen bewering levert De Speld betrouwbaar nieuws en daarin past geen satire.