NOS

NOS

Praatje Van der Plas in debat afgelopen woensdag wonderbaarlijk genoeg geen deepfake

Een schokkende onthulling vandaag: de filmpjes van BBB-leider Caroline van der Plas die sinds woensdag op social media rondgaan zijn wonderbaarlijk genoeg geen deepfake. In de video’s zegt ze verschillende gekke dingen, maar experts en mensen die aanwezig waren bij het debat zeggen dat ze echt zijn.

“Ik heb tot vandaag gedacht dat het ging om een deepfake-video. Ze zei zulke gekke dingen over de opwarming van de aarde en het aantal graden waarmee ze doucht, dat kon nooit echt zijn. Dacht ik tenminste”, zegt de 30-jarige Marjolein uit Wormerveer. “Ook dat stukje over de Lotto, het klimaat in de tijden van de dinosauriërs en de desinformatie over kinderen van 5 a 6 jaar die op school leren hoe ze seksuele handelingen uitvoeren leken allemaal nep. Eigenlijk het hele praatje, wonderbaarlijk hoe dat werkt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *