Shutterstock / motorsports Photographer

Shutterstock / motorsports Photographer

Red Bull tolereert meldingen van grensoverschrijdend gedrag absoluut niet

‘Daders zetten wij resoluut op non-actief'

Hoewel de Formule 1 niet altijd bekendstond om zijn vrouwvriendelijkheid, maakt ook deze sport ontwikkelingen door. Zo laat het dominerende Red Bull Racing zien dat het meldingen van seksueel wangedrag absoluut niet tolereert. Teambaas Christian Horner is hier erg helder in: ‘Daar is bij ons geen ruimte voor. Daders zetten wij dan ook resoluut op non-actief.”

Bij de renstal van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen vindt men het vanzelfsprekend om op te komen voor bepaalde mensen, mannen, in je team. “We hebben een voorbeeldfunctie. Het is belangrijk dat iedereen weet dat ik dat soort meldingen keihard de kop indruk”, zegt Horner.

“Het was allemaal enorm vervelend voor mijn familie dus iedereen die nog wel bij het team zit, is heel blij dat het nu is opgelost. We gaan ons nu focussen op de race van zaterdag.”

Horner verwacht geen klachten meer de komende tijd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind dit allemaal een beetje slappe hap van Red Bull. Iedereen weet donders goed dat als een vrouw “nee” zegt, ze “ja” bedoelt. Red Bull zou weer een ouderwets “pits-poezen” beleid moeten invoeren. Dan kunnen Christian en Max na de wedstrijd weer echt “relaxen”.
“Aan de bak, mannen”!!!

Reageer