PRO SHOTS / Nico Brekelmans

PRO SHOTS / Nico Brekelmans

RTL: ‘Matthijs pas aan de slag als de mensen het nieuws vergeten zijn’

Matthijs van Nieuwkerk zal dit voorjaar nog niet aan de slag gaan bij RTL, dat meldt directeur Content Peter van der Vorst. Volgens de omroep is de timing momenteel zéér slecht: “We zullen daarom de terugkeer van Matthijs uitstellen, totdat mensen het nieuws rondom hem weer vergeten zijn.”

“De timing van het rapport is helaas verkeerd. Het is op dit moment erg ongepast als Matthijs een programma gaat presenteren bij RTL als er net nieuws is vrijgekomen dat hij naast seksueel grensoverschrijdend gedrag ook fysiek geweld zou hebben toegepast”, legt Van der Vorst uit. “Daarom moeten we wachten tot de meerderheid van de Nederlanders het nieuws omtrent de oud-DWDD presentator vergeten is voordat we hem een gezellige talkshow laten presenteren. Dus naar verwachting waarschijnlijk over een half jaar of zelfs al eerder dus.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *