Shutterstock / hxdbzxy

Shutterstock / hxdbzxy

Doorbraak in formatie: vier partijen zijn bereid om komende week te zitten aan deze tafel

Pieter Omtzigt twijfelt nog wel over stoelen

Na weken van impasse heeft informateur Kim Putters eindelijk vooruitgang geboekt in de kabinetsformatie. Putters heeft een tafel gevonden waar PVV, VVD, NSC en BBB allevier wel bereid zijn om te gaan zitten.

“Er zijn nog een hoop onderwerpen waarop we nog geen overeenkomsten hebben weten te bereiken, maar we hebben nu tenminste een tafel waaraan we dat kunnen bespreken”, zegt VVD-fractievoorzitter Yesilgöz. “De Nederlandse kiezer heeft in november duidelijk gemaakt dat hij een kabinet wil dat aan een live edge tafel geformeerd wordt. Daarom is het heel mooi dat we komende week aan zo’n tafel gaan zitten”, zegt BBB-leidster Caroline van der Plas. Ook PVV-leider Wilders is erg tevreden over de tafel. “Als we het niet eens zouden worden over de tafel dan zouden we het risico lopen dat Frans Timmermans ineens een tafel uit zijn citybox haalt.”

Pieter Omtzigt heeft laten weten de tafel alleen onder voorbehoud te accepteren. “Dat hangt allemaal af van de stoelen. Als we daar niet uitkomen zouden we aan andere vormen kunnen denken. Ik heb altijd al gezegd dat omgekeerd bierkrat of een omgehakte boomstam opties zijn waar we serieus naar moeten kijken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En nu allevier rechtstreeks irritaties/wrevels met elkaar bespreken binnen 4 muren en aub niet via Twitter of andere media. Praat met elkaar, dat versterkt het vertrouwen in elkaar. Samen staan jullie sterk!

Reageer