NOS

NOS

Ruzietje Plasterk en Omtzigt enige wat 4 rustige politieke jaren nog in de weg staat

De seinen staan op donkergroen. Als Plasterk en Omtzigt elkaar een aai over de bol geven, gaat Nederland met Plasterk I een van de saaiste kabinetten van de geschiedenis tegemoet. Politiek verslaggevers duiden.

“Het onderlinge vertrouwen blijft maar toenemen en alle betrokkenen zijn tevreden. Wilders is blij met het eerste PVV-kabinet, Caroline is blij dat het woord ‘Visserij’ weer in de naam van een ministerie zit, Plasterk is blij met Plasterk, en Omtzigt is er ook”, zegt Floor Bremer.

“Ondanks de onderlinge verschillen zijn de formerende partijen er toch nog uitgekomen. Je zou kunnen zeggen dat het poldermodel zegeviert. Ik denk dat we de komende jaren in Den Haag kunnen samenvatten met de woorden ‘nuance’, ‘kalmte’ en ‘respect’. Ik heb er nog wel een vliegende infographic bij, wil je die zien? Nee? Niet?”, aldus Marleen de Rooy.

“De kans dat Europese wetgeving rond stikstof, asiel en natuur het uitvoeren van dit verkiezingsprogramma in de weg staat, is haast nul. De kans dat de fractievoorzitters vanuit het parlement gaan inhakken op het kabinet dat ze zelf hebben samengesteld is misschien nog wel kleiner. En de kans dat Plasterk straks op het bordes struikelt over de voet van een NSC-minister is vrijwel nihil”, schat Ron Fresen.

Frits Wester: “In het voorjaar van 2028 zullen we terugblikken op vier oersaaie jaren met enkel oerdegelijke ministers, waarin ruzies maar zelden werden uitgevochten via X of via een ingezonden brief in de Telegraaf. Wat ik ga doen de komende jaren? Geen idee. Weer eens langs de Eerste Kamer lopen, misschien? Of Brussel?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, en nu ook eindelijk tijd voor de meer belangrijkere zaken.
Zoals het onzalige plan om een vega-versie van de HOY-worst op de markt te brengen.
Ik neem aan dat dit kabinet en dan met name de kersverse minister visserij een streep door dit plan zet. Liever nog: een verbod op vega HOY-worsten met een dwangsom van 1000 € per vegaworst.
Aan de slag heren, zou ik zeggen. Ik mag ten minste hopen dat er geen dames in het kabinet komen. Het wordt ten slotte een zakenkabinet en daar hebben vrouwen niets te zoeken.

Reageer
gravatar

Thierry, je vergeet erbij te zeggen dat Annabel haar benen al uit elkaar heeft vóór je het vraagt. Ook een niet onbelangrijk pluspuntje.
En prettig om te weten voor haar toekomstige mannelijke “zaken” partners in het kabinet.