Shutterstock / oneinchpunch

Shutterstock / oneinchpunch

De Speld Opinie: stop met het geldshamen van miljardairs

Het bekt vaak lekker, maar het is eigenlijk erg verwerpelijk: het geldshamen van miljardairs. We moeten daar mee ophouden, zo betogen we vandaag in Speld Opinie.

Miljardairs zijn ook gewoon mensen. Daar begint alles bij. Alleen omdat ze al dan niet toevallig meer geld hebben dan wij, hoeven we ze daar niet op aan te vallen. Het kan ons allemaal gebeuren dat we genadeloos te werk gaan en miljoenen mensen voor ons laten werken om uiteindelijk via het plunderen van manuren en aardse hulpbronnen een absurd kapitaal te vergaren, een concentratie van macht en mogelijkheden waarvan we ons serieus moeten afvragen of dat nu wel wenselijk is. En nu is je die vraag stellen een ding, mensen belachelijk maken of de stoelpoten doorzagen, puur en alleen omdat ze stikken van het geld? Hou ermee op.

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *