Shutterstock / krsmanovic

Uitbater wegrestaurants pleit voor beleid waarbij wegrestaurants weer open gaan

“Als je het puur wetenschappelijk bekijkt, zou Rutte er nu prioriteit aan moeten geven met name de buffetrestaurants langs snelwegen in Overijssel, Utrecht en West-Friesland zo snel mogelijk weer open te gooien, anders verliest het pakket aan maatregelen zoveel draagvlak dat een massale opstand in de lijn der verwachtingen ligt”, schrijft Martin Schoenmaker, in het dagelijks leven uitbater van buffetrestaurants langs snelwegen in diverse provincies, in een opiniestuk in het FD. Die is raak. Een massale opstand? In deze tijd? Dat moeten we niet hebben. Misschien toch maar even goed nadenken of hier niet toch iets in zit? We kunnen het debat in elk geval definitief geopend verklaren.

Schoenmaker vermaakt zich prima in zijn opiniemakerspak in het FD: “Het is zoveel leuker om met een mening te beginnen en daar argumenten bij te verzinnen. Een opstand voorspellen, kostelijk. En als die opstand niet komt weet ik nu al wat ik ga zeggen: blijkbaar geeft de Nederlander meer om symboolmaatregelen dan om de economie, waar duizenden, of eigenlijk zelfs alle gezinnen financieel van afhankelijk zijn!”

Het liefst zou Martin ook een keer aan tafel zitten bij Jinek of Op1: “Wat me dan leuk lijkt is een tussenzin pakken van die Jaap van Dissel, bijvoorbeeld dat hij ‘de artsen ook wel een klein beetje werkdrukvermindering gunt’ en dan stellen dat hij zijn prioriteiten totáál niet op orde heeft, zo van ‘dus het grootste probleem wat we volgens de heer Van Dissel nu hebben, is dat bepaalde mensen een klein beetje moeten doorwerken de laatste maanden?”

“En wat te denken van al die tienduizenden vaders, moeders, opa’s, oma’s, kinderen, broers en zussen die gewoon even gezellig willen eten in een van die vele uitstekende buffetrestaurants langs die prachtige snelwegen in Overijssel, Utrecht en West-Friesland, wanneer gaan we daar eens rekening mee houden?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Op zich heeft Schoenmaker wel een punt om wegrestaurants weer te openen. De helden die met hun vrachtauto’s dag en nacht over de weg rijden om ons te voorzien van noodzakelijke spullen kunnen geen kant op. Om te overnachten, eten en te wassen parkeren zij hun vrachtauto bij wegrestaurants.

Nu alle wegrestaurants zijn gesloten kunnen ze geen kant meer op.🚚🚛

Corrie.

Reageer