Source: YT / Movieclips

Opinie: Godzilla moet minder steden vernietigen

Het gigantische nucleaire monster Godzilla zou minder steden moeten vernietigen. Dat betoogt Karel van het Bot in dit opiniestuk.

“Dat Godzilla een polariserende figuur is hoef je maar op straat rond te vragen. De reacties gaan van ‘cool’ tot ‘wie is dat?’ Zeer uiteenlopend dus. Maar waar weinig mensen het over hebben is hoeveel steden Godzilla vernietigt. Voor zover ik het heb gezien zijn dat er sowieso al drie: New York, San Francisco en Tokyo. Wat mij betreft zijn dat er drie te veel.

Natuurlijk: verwoesting zit in Godzilla’s aard. Als de schepping je een slecht humeur, een nucleaire laseradem en natuurlijke vijanden die ook 300 meter hoog zijn heeft gegeven, is vernietiging een vanzelfsprekendheid. Maar ik vraag mij af: moet die vernietiging zich op steden richten? Steden, met wegen, riolen, gebouwen, en andere vormen van infrastructuur? Kan Godzilla niet eens wat vaker op het platteland huishouden? 

Ik besluit mijn betoog met een oproep, een appel op Godzilla zelf: maak eens een gehucht met de vloer gelijk, maar laat voortaan misschien de steden met rust.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jan van Tienen moet eens minder naar fantasiefilms kijken en meer naar het dagelijks nieuws. Er gebeuren genoeg serieuze gruwelijke dingen op de wereld waarmee hij zich kan vermaken.

Reageer