NOS

NOS

Politieke partijen in Den Haag willen experimenteren met open regeringsvormen

Het is dé nieuwe trend die in de Randstad aan populariteit wint, en dan in het specifiek in Den Haag: politieke partijen die willen experimenteren met open regeringsvormen. Is het een kortstondige hype, of een teken dat de nieuwe generatie politici zich niet meer blindstaart op een traditioneel kabinet?“

Politici willen zich liever niet meer binden aan één partij of één standpunt, maar gaan op zoek naar wat meer flexibiliteit”, vertelt politicologe Eveline Broekaert. “De spanning die bovendien komt kijken bij een extraparlementair kabinet, het niet precies weten wat er gaat gebeuren, dat is waar veel politici nu naar smachten. Niet meer het traditionele kabinet, maar een open vorm waarbij er ook ruimte is om lekker te swingen met andere figuren waar je normaal gesproken misschien niet zo snel een verbintenis mee aan zou gaan. Soms kan het openstellen voor iets nieuws je nét dat zetje geven om de band juist sterker te maken.”

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Aureool van de woekerpolis affaire; ik had mijne afgerond in 2002. Bewaar u de papieren, dezelfde speler gaan straks ook netjes uw pensioen beheren, tegen vergoeding dat wel. Volstrekte onzinningheid: zie vorige affaire. Maar u krijgt meneer Knoop en de Staat ook nog tegen u. Is dat zijn vader in die voortzittert EK en een landbouwslib in plaats van boter bij de vis?

Reageer
gravatar

Ronkende kop gisteren in het AD over stikstof, aan tafel: VVD en CDA gaan formeren; levert Pietertje ministers? In dit scenario is het waarschijnlijk dat Harbers gelieerd wordt als staatsrechterlijk geweten. In Afrika is een Voetbalcup gewonnen evenals in Azië. Overwegend bewolkt en showers (voor dit woord is geen goede vertaling – bij voorbaat excuses red.). Files in Antwerpen.

Reageer
gravatar

ExtraPolyamoreus kabinet is een meer passende trendy bewoording voor dit experiment. Bij een Polyamoreus kabinet kun je van meerdere mensen en partijen houden en zelfs driehoekrelaties aangaan. Natuurlijk wel even opletten dat dit etisch gebeurt en met toestemming van alle partijen…

Reageer