Shutterstock / Frederic Legrand - COMEO

Shutterstock / Frederic Legrand - COMEO

Poetin spreekt voorkeur uit voor stabiel middenkabinet van PvdA/GL, VVD, NSC en D66

Vladimir Poetin ziet het liefst een kabinet van PvdA/GroenLinks, VVD, NSC en D66 gevormd worden. De Russische president sprak die voorkeur uit in een interview op de Russische staatstelevisie.

“Dit zijn grotendeels partijen die ervaring hebben met het landsbestuur”, zei Poetin. “Ze zijn voorspelbaar en hebben politici van de oude stempel, zoals beoogd premier Frans Timmermans. Een stabiel middenkabinet zou echt mijn advies zijn.”

Poetin is echter bereid om samen te werken met elk kabinet waar de Tweede Kamer vertrouwen in stelt. “Meerderheid, minderheid, breed of smal extraparlementair, een zakenkabinet: het is aan het Nederlandse parlement om te kiezen. Ik zou het niet ingewikkelder maken dan strikt noodzakelijk, maar uiteindelijk ga ik er niet over.”

Informateur Kim Putters wil niet zeggen of hij van plan is om Poetin uit te nodigen voor een gesprek. Wel heeft hij aangekondigd de hulp van experts in te roepen.

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *