NOS

NOS

Rapport Plasterk: informateur sluit niet uit dat er ooit nog een kabinet komt

Informateur Ronald Plasterk heeft vanmiddag zijn rapport aangeboden aan de Kamer. De belangrijkste conclusie van het rapport is dat Plasterk niet uitsluit dat er ooit nog een kabinet komt in Nederland.

“In deze fase kun je niet uitsluiten dat er in dit land in de toekomst nog een coalitie gevormd gaat worden en partijen ministers gaan leveren. Er zijn voldoende overeenkomsten te vinden tussen alle politieke partijen in Nederland om te kunnen concluderen dat je in dit politieke systeem op termijn tot een samenwerking kunt komen”, valt te lezen.

Over die termijn doet Plasterk nog geen duidelijke uitspraken. “Of dat nou 1, 50 of 200 jaar is, als informateur voel je na al die gesprekken gewoon aan dat het er zomaar een keer van kan gaan komen.”

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *