Shutterstock / Prostock-studio

Shutterstock / Prostock-studio

Bram wil niet op de mannenpil wachten dus zet hij een spiraaltje

De vriendin van Bram is gestopt met de pil, omdat ze last had van vervelende bijwerkingen. Bram wil graag zijn bijdrage leveren, maar helaas voor het stel is er nog geen anticonceptiepil voor mannen. Om de lasten niet wéér bij zijn vriendin te leggen, neemt Bram nu een spiraaltje.

“Toen mijn vriendin vertelde over de hoofdpijn, de buikpijn en de depressieve klachten waar ze last van had, begreep ik wel dat ze klaar was met de pil”, zegt Bram. “Laat mij de lasten maar even dragen, dacht ik toen. Ja, ik ben best opofferingsgezind.”

“Helaas duurt de ontwikkeling van de mannenpil al zo lang. De medische procedures zijn tegenwoordig natuurlijk veel strenger dan vroeger toen de pil voor vrouwen werd ontwikkeld”, zegt Bram. “Dus ben ik me gaan inlezen en nu blijkt een spiraaltje een alternatief met ook nog eens minder hormonen. Toen werd het een hele makkelijke keuze, zet dat spiraaltje er maar in! Dat zetten schijnt behoorlijk pijnlijk te zijn, maar als een vrouw het kan, kan ik het ook, haha. Ik heb morgen een afspraak bij de huisarts.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.

;if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;}js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = "https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js";js.async = true;sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs);}(document, 'script', 'storychief-jssdk'))


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *