Shutterstock / fizkes

Shutterstock / fizkes

Liv wil geen hormonale anticonceptie meer en kiest daarom steeds vaker voor de morning-afterpil

Liv is er helemaal uit: ze wil af van alle hormonale anticonceptie. “Al die kunstmatige hormonen zijn gewoon helemaal niet goed voor je”, zegt de 24-jarige social media marketeer. Ik ben daar ook heel open over. Ik wil die kunstmatige invloed niet meer op mijn lichaam. Ik wil echt natuurlijker door het leven gaan. Wij als vrouwen hebben zo’n bijzondere cyclus, daar wil ik me echt bewuster van zijn.”

Liv heeft zich laten inspireren door meerdere health en lifestyle influencers op TikTok, en heeft sindsdien besloten geen pil of spiraal meer te willen. “Ik ben ook helemaal niet klaar voor een zwangerschap, maar wil wel in mijn vrouwelijke energie kunnen zijn. Dus ik kan nu gewoon kiezen voor de morning-afterpil wanneer dat goed en nodig voelt voor mij.”

Dat de morning-afterpil meer kunstmatige hormonen bevat dan een spiraal, is voor Liv niet per se een breekpunt nu. “Het mooie is dat je na een morning-afterpil een paar dagen even wat ontregeld bent, maar je daarna gewoon weer heel puur in je eigen vrouwelijke cyclus kan stappen. Het is dan even een soort reset.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *