Vera van der Zalm

Vera van der Zalm

Vera is ook zonder kunstmatige hormonen geen leuke versie van zichzelf

Enige tijd geleden besloot Vera af te stappen van de pil als anticonceptiemiddel, om zichzelf weer terug te vinden. “Ik wilde graag weten wie ik ook alweer was, zo zonder hormonale anticonceptie. En ik had overal gelezen dat wanneer je stopt met kunstmatige hormonen, je uiteindelijk lekkerder in je vel komt te zitten. Ik zag het al helemaal voor me: ik, op een strand, in de frisse wind, een serene glimlach op mijn gezicht. Gewoon helemaal mezelf, met mijn pure natuurlijke persoonlijkheid.” Helaas liep dat voor Vera al snel uit op een deceptie. “Nu blijkt dat mijn pure natuurlijke persoonlijkheid ook helemaal niet zo leuk is.”

Is er dan helemaal niks veranderd? Jawel, zegt Vera. “Qua persoonlijkheid ben ik hetzelfde, maar ik heb wel nu de schommelingen van een cyclus er weer bij. Ik ben bijvoorbeeld nu ook nog veel zweteriger. En af en toe groeit er ineens een zwarte haar op mijn kin.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *