NPO Radio 1 & Shutterstock / Aynur Mammadov

NPO Radio 1 & Shutterstock / Aynur Mammadov

Ook Kremlin verbreekt banden met Raisa Blommestijn

Het Kremlin heeft alle banden met Raisa Blommestijn verbroken, zo heeft de presentatrice laten weten op X. “Vanmorgen op het matje geroepen bij het Kremlin. Ze stelden me voor de keuze: of mijn X-account verwijderen, of de banden verbreken. Dat eerste kan ik natuurlijk niet mee akkoord gaan. Dat riekt naar censuur.”

President Poetin heeft hoogstpersoonlijk gereageerd op de zaak. “We betreuren de gang van zaken. Mevrouw Blommestijn ging wat ons betreft veel te ver in het spuien van meningen op haar social media, en dat hebben we haar laten weten. Helaas is ze een andere mening toegedaan. We danken haar voor alles wat ze voor ons betekend heeft en wensen haar veel succes in het vervolg van haar carrière #nietmijnpresentatrice”, is te lezen op zijn X-account.

Veel ON-kijkers zijn teleurgesteld in het Kremlin omdat ze juist dachten dat Rusland de vrijheid van meningsuiting zo hoog in het vaandel heeft staan.

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *