Shutterstock / PRESSLAB

Shutterstock / PRESSLAB

Kremlin weigert begrafenis Navalny vanwege vrees voor milieuramp

Familie van de in gevangenschap overleden Aleksej Navalny vraagt al dagenlang om het vrijgeven van het lichaam van de Russische oppositiepoliticus, zodat ze hem kunnen begraven. Het Kremlin zegt echter dat dit nog niet kan, omdat het bang is dat de bodem anders vervuild raakt.

“Het is echt veel te gevaarlijk om dat lichaam nu al onder de grond te stoppen”, zegt een woordvoerder van het Kremlin. “Daar moet je minstens twee weken mee wachten. En zelfs dan zou ik een crematie aanraden. Wat zelfs consequenties meebrengt.”

Ook langskomen is volgens het Kremlin nog te gevaarlijk: “We kennen allemaal de verhalen van Tsjernobyl en Fukushima nog wel. Mensen kunnen maar kort in de buurt zijn en moeten speciale kleding dragen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoe vaak moet ik het nog uitleggen? Vlad heeft mij persoonlijk gebeld en heeft me verteld dat Navalny onwel is geworden tijdens een wandelingetje en daarbij is gestruikeld. Er wordt nu veel (overheids) geld aan besteed om hem een beetje toonbaar te maken voor de familie. Dat kost nu eenmaal tijd.
De familie Navalny bestookt nu de westerse (corrupte) pers met allerlei fantasie beschuldigingen.
Kan de Speld (één van de weinige tot nu toe nog betrouwbare informatiebronnen) stoppen met het publiceren van fake nieuws? Zo niet dan gaan we over tot het publiceren van het adres van de hoofdredacteur. De fakkels liggen klaar.

Reageer
gravatar

Het is godsgeklaagd, dat de familie Navalny niet dankbaar voor die peperdure opknapbeurt van een lichaam. Eigenlijk hadden ze dat allemaal zelf moeten doen en betalen. En maar klagen! Zo gaat Rusland volledig naar de kloten.