MariaBorovkova / Shutterstock

MariaBorovkova / Shutterstock

3 tips om je smartphone ongeveer even lang te blijven gebruiken als je al doet

Het gebruik van de smartphone is bij vrijwel iedereen erg hoog, gemiddeld zo’n 4 tot 5 uur per dag. Hoe kun je daar vrijwel niets aan doen en lekker doorscrollen? Hier zijn 3 tips:

1. Schuif data over jouw smartphonegebruik laconiek terzijde
Als jouw weekrapport over de je dagelijkse gebruik binnenkomt en je wederom wordt geconfronteerd met een absurd aantal uren die je dagelijks naar dat schermpje tuurt, voel een moment van schaamte en besluit er dan niks aan te doen.

2. Laat je niet verleiden tot slaap
Als ‘s avonds laat voelt dat je wegzakt moet je direct ingrijpen. Dit is hét moment om nog uren te scrollen op een videoplatform zonder nog enige zinvolle informatie op te nemen. Iemand die valt, iemand die een balletje na heel lang proberen in bekertje gooit, een gast in Bali die vertelt hoeveel geld jij wel niet had kunnen verdienen vandaag. Precies wat je nodig hebt.

3. Denk er niet te veel over na
Jij bent wie je bent en je doet wat je doet. Als je er verder niet zoveel over nadenkt, zal je gedrag niet wezenlijk verschillen van de week ervoor en pak je gewoon je schermuurtjes mee. Prima dus! Recht zo die gaat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *