Studio Speld: Anna-Britt Ruijgers / Vandaag Inside / Shutterstock

Studio Speld: Anna-Britt Ruijgers / Vandaag Inside / Shutterstock

Cute: jarige oudjes geven tips aan de jongere generatie

Een liefdevol beeld: deze oudjes gaven vandaag op hun verjaardag een advies aan de jongere generatie. De foto’s zijn gedeeld door een 21-jarige TikTokker, hij hoopt hiermee dat de jeugd soms wat vaker aan de oudere generatie denkt.

Onder deze oudjes ook de vandaag 75 jaar geworden Johan en 86 jaar geworden Beatrix. “Ik zit vol adviezen, dus het was in eerste instantie lastig kiezen. Zo dacht ik eerst bijvoorbeeld aan het niet betalen van belasting, maar dat komt voort uit iets veel belangrijkers: wees van adel!” zegt Beatrix. “Daar begint een goed leven bij.”

Ook Johan zit vol advies, maar houdt het voor de verandering kort: “Sigaren en iedereen kapot maken. Het liefst tegelijk, maar je mag in de verrekte studio’s tegenwoordig niet meer roken.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

He wishes for the Cloths of Heaven

Had I the heavens’ embroidered cloths,
Enwrought with golden and silver light,
The blue and the dim and the dark cloths
Of night and light and the half-light,
I would spread the cloths under your feet:
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.

W.B. Yeats (The wind among the Reeds)

Reageer
gravatar

He Wishes For the Cloths of Heaven
Had I the heavens’ embroidered cloths,
Enwrought with golden and silver light,
The blue and the dim and the dark cloths
Of night and light and the half-light,
I would spread the cloths under your feet:
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.

William Butler Yeats

Reageer
gravatar

Ik heb daar vaak over nagedacht; mannen stappen af van hun idealen na 48 jaar en stappen over op rijkdom als succes graadmeter wel met gratis advies van minderbedeelden, maar goed alles voor de carrière immers en koesterde de droom dat vrouwen net zo gemotiveerd verder gaan als voor hun 38ste jaar. In sommige branches is voor mannen afschrijven net voor de 30 jaar; de standaard. Dus ja lijkt mooi die glimmende glazige kantoren maar gewoon je werk blijven doen kun je beter elders zoeken; rijden nog al veel van die ouwe pensioen bullebakken, schiet licht in hun ogen als ze talent en een krachtige uitstraling zien na de 30 jaar. Advies dat ten allen tijde geldt; koop en kies uw eigen chocola, nee dank je.

Reageer