Shutterstock / Farknot Architect

Shutterstock / Farknot Architect

Do’s and don’ts geven: de do’s and don’ts

Do’s and don’ts geven: het is een edele kunst. Heb je vaak het gevoel dat je de finesse nog niet helemaal in de vingers hebt? Geen paniek! Wij schreven de ultieme gids voor het geven van vermoeiende tips en tricks waar geen hond om heeft gevraagd.

Do’s
1. Heb lef en spreek je uit

Als jij vindt dat jouw totaal irrelevante tip er daadwerkelijk toe doet. Wees dan vooral niet bang om iemand die jou niet om advies heeft gevraagd toch te verblijden met een aanbeveling. Twijfel vooral niet aan je eigen deskundigheid. Vertelt een vriend van je dat hij zich somber voelt? Schroom dan niet om hem te adviseren om in plaats van depressief te zijn, het leven van de zonnige kant te zien.

2. Geef niet alleen do’s of alleen donts
Wissel af. Iemand die enkel krijgt te horen wat hij wel moet doen, zal snel tegen de boom lopen. Hij moet ook weten wat hij vooral niet moet doen wanneer hij naar de wc moet bij een benzinepomp langs de snelweg in Zuid-Frankrijk.

3. Houd rekening met de persoon
Wil je Matthijs van Nieuwkerk voorzien van do’s and don’ts, houd dan rekening met de persoon Matthijs opzich. Zijn temperament kan meespelen en uit het niets kan hij jou juist do’s and don’ts door je strot duwen.

Donts
1. Do’s en don
’ts geven op begrafenissen
Mensen in rouw hebben vaak geen zin om te horen wat ze het beste wel en niet kunnen doen. Ook al was de cake niet te vreten, zat de speech van een zoon vol fouten of vind je het raar om af te sluiten met een carnavalskraker, houd het even voor je. Time and place.

2. Tips en tops geven
Dit is een heel andere tak van sport. Schoenmaker, blijf bij je leest.

3. Do’s en donts met elkaar verwarren
Het leven is een gecompliceerde boel en verwarring ligt altijd op de loer. Daarom is het essentieel om scherp te blijven. Een do is een do en een don’t is een don’t.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *