NOS

NOS

Lukt het Plasterk om de VVD weer aan tafel te krijgen met de VVD?

Informateur Ronald Plasterk staat voor een monsterklus: lukt het hem om de VVD weer aan tafel te krijgen met de VVD? Nu de VVD de spreidingswet in de Eerste Kamer heeft gesteund, is het aan Plasterk om de kou uit de lucht te halen en de boel te lijmen.

“Plasterk moet nu de boel bij elkaar houden, hoe moeilijk dat ook is”, zegt politiek duider Thomas van Groningen. “De verschillen tussen de VVD in de Eerste Kamer en de VVD in de Tweede Kamer lijken misschien onoverkomelijk, maar het is aan Plasterk om juist ook te wijzen op de overeenkomsten.”

“Als informateur heb je de taak om al die verschillende meningen en politieke voorkeuren te verenigen en bij elkaar te brengen”, vervolgt Van Groningen. “Juist nu kan Plasterk zijn waarde bewijzen, hoe moeilijk het ook is.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *