Another77 / Shutterstock

Another77 / Shutterstock

Heel Noord-Brabant afgegraven vanwege lozing drugsafval

Nadat er opnieuw een enorme lozing drugsafval is gevonden in de provincie Noord-Brabant, is besloten om de hele provincie af te graven. De drugsput werd ontdekt in een bos niet ver onder Tilburg, nadat passerende wandelaars dagenlang klaagden over een weeïge geur.

Toen men voortvarend was begonnen met het afgraven van het verontreinigde stuk grond, bleek de verontreiniging groter dan verwacht. Omdat het vermoeden bestaat dat dit op meer plekken in de provincie het geval zal zijn, leidde dit uiteindelijk tot het besluit tot afgraving van een perceel dat de volledige provincie bestrijkt. Dit kan naar verwachting nog tot 2030 duren.

“Het provinciebestuur steunt de operatie, zo laat een woordvoerder weten. Het dumpen van drugsafval is op meerdere plekken in de provincie gaande, het apart afgraven van al die losse stukjes is gewoon dweilen met de kraan open. Dat kun je misschien beter gewoon het zekere voor het onzeker nemen heel Brabant tegen de vlakte gooien. Bij Oss hebben we niet per se iets gevonden, maar dat hebben we toch maar gewoon meegenomen.”

Het gaat een flinke operatie worden en de Brabanders kunnen mogelijk enige hinder ondervinden van de werkzaamheden, maar carnaval 2024 lijkt voorlopig niet in gevaar te komen. “Dat kan gewoon doorgaan in de bouwput”, vertelt Prins Carnaval Jimmy Jimbo. “Ge kent drugsafval uit kruikenstad halen, maar ge haalt Kruikenstad nooit uit het drugsafval zegge wij altijd maar. Ik hoop dat de gemeente het niet erg vindt dat we op dit perceel de nodige liters bier gaan lozen, hatsee!”

Inwoners van Boxtel zullen voor de festiviteiten wel tijdelijk moeten uitwijken naar Best, omdat hun dorp momenteel thermisch wordt gereinigd in een grote oven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tevallen

Dissociatie (ambulance sirene speelt zich af waardoor ik slaap niet vat)

Blokkade van ijzer,
beet van de slang,
trilling en vibratie
zijn niet meer
Ruimte vaart,
ster ver,
zwart gat,

Diamon

de slang beet van zich af
het begrip ervan
werd anders gemunt
in een omvattend Bijbels verhaal

niet als de holocaust,
die vrede brengt
takken waren dor
waar het spoor eindigt

Reageer
gravatar

Terry, Tom, Cassidy, Sardi, Sharret, Dale en Pierce-Johnson, jullie moeten allemaal nablijven. Ik wil nu eindelijk wel eens gedicht van nivo zien. Dus a) het moet rijmen en b) het moet gelardeerd zijn met Latijnse teksten (liefst een beetje ranzig).

gravatar

inslag
taal overvloedig
overspoelend uitleggen
oeverloos zeggen
wanneer zeer

onderweg
om er trachten te raken
meer levens
dan te bevatten

om nu te komen
om er niet te raken

Einde middle weight 30-7-2018 Dauwdruppels; “the best u can, is good enough” (“Optimistic” van Radiohead).

when thou does not fear the sea
and the bird sings free
it is that joy walks with thee

Reageer
gravatar

Als Terry, Tom, Cassidy, Sardi, Sharret, Dale en Pierce-Johnson allemaal een HOY-worst nuttigen is de lucht een kwartiertje later niet meer te harden.
Wel een goede dag voor de aandeelhouders van HOY.

gravatar

Dit “gedicht” lijkt op een product dat regelrecht afkomstig is van een Forumschool. Ook goed gebruikmakend van vreemde talen. Jammer dat het Latijn ontbreekt, dus Thierry is nog niet helemaal tevreden.