Shutterstock / Larina Marina

Shutterstock / Larina Marina

Slooptocht door Brabant slecht bezocht

De eerste editie van de Slooptocht door Brabant, die vannacht plaatsvond in Rosmalen en Den Bosch, is slecht bezocht. Er kwam slechts één persoon opdagen.

Kenners denken dat de plaats en tijd van de tocht, die om half 12 voor de Gamma in Rosmalen startte, grote invloed hadden op de opkomst. Ook was er niet of nauwelijks sprake van een aankondiging voor de slooptocht: meer dan een nachtelijk Facebook-berichtje is er niet te vinden. Wil je echt doorgroeien naar een groot evenement, waar misschien wel duizenden Brabanders op af komen, dan zul je meer in marketing moeten investeren, denken zij.

De Slooptocht bood door het slechte bezoek ook een wat treurige aanblik: een man met een hamer die lusteloos wat ruitjes intikte. Het enige wat het nog wat sjeu gaf was dat hij af en toe een sprintje trok naar het volgende tankstation.

Zelfs de plaatselijke middenstand was verrast door de Slooptocht. “Kondig dat nou ff wat lekkerder aan, dan kunnen wij volgende keer ook meer maatregelen nemen. Gooi gewoon even een flyertje door de brievenbus denk ik dan”, zegt Sjon Henkelman, van slagerij Henkelman.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *