Studio Speld: Anna-Britt Ruijgers & Pro Shots / Imago

Studio Speld: Anna-Britt Ruijgers & Pro Shots / Imago

Deelnemers klimaattop krijgen als presentje allemaal een vaatje olie mee naar huis

Het was een buitengewoon gezellige klimaattop, de afgelopen twee weken in Dubai. Tot overmaat van jolijt kregen alle 70.000 deelnemers aan de top vandaag een leuk presentje mee: een vaatje olie.

“Goh wat enig zeg, echt heel leuk”, glundert een van de deelnemers als ze een vaatje olie met een grote paarse strik erom in ontvangst neemt. “En lokaal getapt he”, glimlacht Sultan al-Jaber, die het evenement organiseert.

Het presentje moet volgens al-Jaber de deelnemers herinneren aan alle successen die er op de top behaald zijn wat betreft het terugdringen van fossiele brandstoffen. “En het is ook nog eens een nuttig cadeautje waar je echt wat aan hebt!”

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *