UMB-O / Shutterstock

UMB-O / Shutterstock

Leuk die nieuwe leefbare planeet, maar kan je er ook naar olie boren?

Veel mensen zijn laaiend enthousiast over het nieuws van de vondst van weer een nieuwe potentieel leefbare planeet. Maar waar niemand het over heeft en wat een veel belangrijkere vraag is: kan je er ook naar olie boren?

“Ik hoor iedereen over leven, leven en nog eens leven. Dat de planeet een vast oppervlak zou moeten hebben en niet te ver van de zon moet staan in verband met het water”, zegt planetoloog Mans de Vries. “Niet te groot en niet te klein. De juiste verhouding tot de maan. En de baan om de zon moet goed zijn. Volgens de experts allemaal essentiële bouwstenen tot leven. Maar veel belangrijker, naar mijn idee, kun je er ook naar olie boren? Dé nummer één bouwsteen van een samenleving zoals wij die kennen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *