PRO SHOTS / Imago

PRO SHOTS / Imago

Klimaattop: ‘Als over 30 jaar de olie op is, gaan we onmiddellijk stoppen met boren’

De klimaattop in Dubai is pijlsnel na aanvang ervan al tot een belangrijke beslissing gekomen: “Als over 30 jaar de olie op is, gaan we onmiddellijk stoppen met boren’. Dat stellen de deelnemende landen in een gezamenlijke verklaring.

Het goede nieuws houdt niet op, want er is ook een akkoord bereikt over de winning van fossiel gas en olie uit zandteer: “Over die winning hebben we ook een belangrijke beslissing genomen: precies op het moment dat het onrendabel wordt of ook gewoon op is, als alles keurig verbrand is en in de atmosfeer terecht is gekomen, precies dan stoppen we met die winning.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *